Podešavanje olakšanog pristupa

 Go to English Page  Natrag  Podešavanje sustava  Dalje

 MyData Knox

Omogućava olakšani rad s računalom osobama s poteškoćama koje imaju ograničene radne sposobnosti. Neka vrsta napredne pomoći.

 Olakšani pristup
Slika 4.5.78 Podešavanje olakšanog pristupa.

Plavi botun sa strelicom u lijevo mapiran je i predstavlja spojnicu prema početnoj stranici s opisima podešavanja sustava.Ease of Access Center

Uvod u podešavanje olakšanog pristupa već je prikazana na slici 4.5.71. Naredna slika pokazuje kako je moguće podesiti da je polovina prikaza jako uvećana što olakšava rad osobama sa slabim vidom.

 Uporaba povečala
Slika 4.5.79 Uporaba povečala.

Ova osobitost kod novih LCD monitora s vrlo velikim dijagonalama i radnim rezolucijama u velikoj mjeri je funkcionalnija nego nekad. Dapače, monitor s velikom dijagonalom i prihvatljivo malom rezolucijom može biti vrlo ugodan za rad ako mu slika nije razmazana. Glede čitljivosti CRT monitori bili si bolji za rad na bilo kojoj rezoluciji od LCD monitora. Što će donijeti nove tehnologije pokazati će se u budućnosti.Speech Recognition Options

Da je moguće od znakova generirati govor ili prepoznavanja govora odavno je već poznato još iz doba 'Commodore Amiga' porodice računala, koja je navedeno mogla obavljati bez ikakvih problema sa svojim A/D/A pretvaračem sa svega 8 bit-a. Autoru ovih redaka potpuno je nejasno zašto je na ovom području tolika stagnacija.

 Govorne mogućnosti
Slika 4.5.80 Govorne mogućnosti.

Uz pretpostavku da navedeno dobro funkcionira, bilo bi jako zgodno vidjeti što će se poduzeti u Hrvata po ovom pitanju.


 Natrag
 Tražila
 Dalje

  Citiranje ove stranice:
Radić, Drago. " Informatička abeceda " Split-Hrvatska.
{Datum pristupa}. <https://informatika.buzdo.com/>.
Copyright © by Drago Radić. Sva prava pridržana. | Odgovornost
 

 Početak
 KAZALO  Informatička abeceda  Control Panel