7.6.4. Internet stvari (IoT)

 Go to English Page  Natrag  Informatika u praksi  Dalje

 MyData Knox

 Wi-Fi 6 + 5G logo CISCO u svojoj brošuri kaže: Pet stvari koje treba znati o Wi-Fi 6 i 5G; I Wi-Fi 6 i 5G izgrađeni su na istim temeljima; Oni će suživjeti i bolje će surađivati kako bi podržali raznolike slučajeve uporabe; Wi-Fi 6 i dalje će biti izbor pristupa za unutarnje mreže; 5G će biti odabrani odabir za vanjske mreže; Wi-Fi 6 i 5G proširuju mogućnosti digitalizacije u svim industrijama. I Wi-Fi 6 i 5G nude uzbudljive mogućnosti za pouzdano povezivanje IoT uređaja od ključne važnosti putem bežičnog povezivanja. Wi-Fi 6 i 5G također će ponuditi poboljšani mobilni širokopojasni pristup za nezamislivo iskustvo putem proširene i virtualne stvarnosti. Wi-Fi 6 i 5G uvode novu eru bežičnog pristupa. Njihova konvergencija omogućuje organizacijama poslovanje bilo gdje, istovremeno povećavajući produktivnost i nudeći najbolje korisničko iskustvo.

Logotip na početku prvog odlomka kreacija je tvrtke CISCO, jednog od vodećih proizvođača mrežne opreme. Moj prvi kućni poveznik (GATEWAY) bio je njihov (slika 4.4.100b). Bilo je to oko 2010. Deset godina prije toga koristio sam računalo 'Amiga 1200' s kojim bi se povremeno povezivao modemom posuđenim u firmi brzinom od oko 5 kbps s nekim B.B.S. poslužiteljem. Mnogo se toga promijenilo iz temelja od opisanog doba.

Općenito, uporaba bežićne komunikacije glede navedenih tehnologija koristila bi se prema slijedećoj slici:

 Wi-Fi 6 + 5G okolnosti
Slika 7.6.71 Uporaba Wi-Fi 6 i 5G ovisno o okolnostima.

 

 

 

 Constraction
Slika 7.6.72 Planirano za izradu. ( + / - )

 

 

Sadržaj će se dopunjavati sukladno novim saznanjima!

 

 


 Cure  iStripper  iStripper  iStripper  iStripper  iStripper  iStripper


SAŽETAK:

Sigurno je da će uvođenje IoT u život ljudi donjeti velike promjene koje se zasad stidljivo pojavljuju. Na primjer, pametni prekidaći za svijetlo i rasvjetna tijela kojima se se može regulirati jačina svjetla postoje, ali ne mogu se nači u svim prodavaonicima, osobito ako se tome pridodaju kuhinjski uređaji koji šalju stanje rada korisniku putem novih tehnologija, jer se tako brzo ne mijenjaju s novima i naprednijima. Navedeno vrijedi za SOHO okruženje, a izvan njega uvođenje novina iči će još sporije. Stoga će ova stranica još dosta vremena imati oznaku 'u izradi'.

 Natrag
 Tražila
 Dalje

  Citiranje ove stranice:
Radić, Drago. " Informatička abeceda " Split-Hrvatska.
{Datum pristupa}. <https://informatika.buzdo.com/>.
Copyright © by Drago Radić. Sva prava pridržana. | Odgovornost
 

 Početak
 KAZALO  Informatička abeceda